Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkerdő 2012.

Az előző évi rossz időjárás miatt, kissé félve módosítottunk augusztusi találkozásunkon a szeptemberi programon. A szüreti munkák miatt a hónap közepére tervezett kirándulást október 6-ra tettük át. Az időjárás azonban rácáfolt, így gyönyörű időben, és a tavalyinál jóval többen találkoztunk reggel Ajkán.

A kirándulás első állomása a Bányamúzeum volt, ahol Nagy Lajos, volt kollégánk, vezetésével és szakszerű tájékoztatásával megismerkedtünk az ajkai bányászat történetével, tárgyi emlékeivel.

Matting Pista a múzeum látogatás alatt már dolgozott, így lobogó tűz, előkészített sütő várta a csapatot.

Gyors kipakolás után, rövidesen már Zsóka frissen sütött lángosait ettük, melyet Pista szintén frissen sült halai követettek.

A bőséges reggeli után, - mivel szokásos havi találkozónkat is erre a napra tettük át – rövid hivatalos rész következett. Tibor tájékoztatott bennünket a régió értekezleten történtekről, megbeszéltük az októberben tervezett programunkat. Megkaptuk a Devecser vonzáskörzetében lakó katona nyugdíjasok, jogosult hozzátartozók listáját is, így lehetőségünk nyílik a szélesebb kapcsolattartásra, a rászorultak segítésére.

Ezalatt Deés Sanyi vezetésével elkészült a szalonnasütésre alkalmas parázs is, így következő fogásként már a szalonnasütés következett. A nagyon szép szalonnát már mindenki egyedi módon bővítette kolbásszal, hagymával, egyedi, vagy családi adaggal, egyszeri vagy többszöri fordulóval, így a következő két három óra falatozással, vidám beszélgetéssel, játékokkal telt el. Fogyott szépen az üdítő italokból, sörökből, rejtélyes módon még somlói is előkerült. Sajátos eleme az ilyen kirándulásoknak, hogy a hölgyek és az autóvezetők miatt kevés alkohol fogy, szomjunkat inkább az alkoholmentes italokkal oltjuk.

A bőséges fogyasztás után a csendes pihenés, beszélgetés következett, némi mozgásra csak Matting Pista unokája, Noé késztette a társaságot, aki fáradhatatlanul próbált ki minden lehetőséget, bevonva játszótársakat is és láthatón remekül érezte magát.

Gyönyörű időben, gyönyörű helyen egy jó összejövetel.

Jövőre újra, ugyanitt

A készült fotók egy részét a Parkerdő12 galériáben nézhetik meg.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.