Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Október vége, november eleje

Az elmúlt hetek.

Október végi összejövetelünkön megkezdtük tervezni a következő évi programunkat. Az eddigi információk szerint kevés központi szervezésű rendezvény lesz,  nem várható külső támogatás sem, így terveinket a saját erőből megvalósítható programokra koncentrálhatjuk. Egy nagyobb elképzelelésen gondolkodunk, ez a 2013. évi kecskeméti repülőnap esetleges meglátogatása. A nagy költségek miatt egyelőre vágyálomnak tűnik, keressük a lehetőségeket. A legcélszerűbb autóbusz bérlése lenne, de ahhez megfelelő létszám és az önköltség vállalása kellene.

Szó volt, ennek az oldalnak a további sorsáról is. A rendelkezésre álló tárhely kezd betelni, ezért vonunk össze híreket, teszünk fel kevesebb képet. A megszokott helyen nem szeretnénk változtatni, ezért nem tervezzük az oldal áthelyezését, vagy más lehetőségek kihasználását. Olyan elvi döntés született, hogy áttérünk ennek a formának egy bővitettebb változatára, vállalva ennek költségeit. Célunk, hogy Olvasóink továbbra is a szokott formában találják meg a volt devecseri katonákról szóló hireket.

A hivatalos rész után gyertyát gyújtottunk a devecseri temetőkben fekvő volt bajtársaink, munkatársaink sírjánál. A temető látogatás során felmerült, hogy a régi temetőben több olyan sírhely (48-s honvédek) van melynek gondozását felvállalhatnánk. Van a temetőben egy ismeretlen (angol?) sírhely is, ennek is megpróbálunk utánajárni, így fel fogjuk venni a kapcsolatot a temetőt kezelő szervezetekkel.

Folytattuk és folytatjuk a Devecser környékén élő nyugállományú katonákkal való kapcsolat felvételt, megismerni helyzetüket, problémáikat és ha szükséges, a hivatalos honvédségi csatornákon keresztűl segítséget is nyújtani.

Más.

Meg nem erősített, de minden érintett által elmondottak szerint, somlói és csékuti szőlősgazdáink sikeresen megtalálták a tőkéken levő fürtöket és le is szedték azokat. A többiről nem írok, mert a mondás szerint a bort nem készítik, hanem lessz... A tanulság csak annyi, hogy vagy a klub hivatalos programjává tesszük a szüretet, vagy szeptemberre nem tervezünk semmit.

Újabb sikertelen csatát vívtunk a hatósággal, egy adatlapra egy helyen nem írtam be egy X-t, büntetésünk egy veszprémi kirándulás volt. (Még annyit erről, hogy az adatlap "okos" kialakítású, tehát helytelenül vagy hiányosan kitöltöttet a rendszer nem fogadhatna el.) Megint tanultunk valamit.

BK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.