Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főztünk!

 Részt vettünk a devecseri főzőversenyen.

 Kissé elkeseredve néztük az egész eget beborító sötét felhőket vasárnap reggel. Az előző héten egyszer már elhalasztották Devecser város első főzőversenyét – rettenetes idő volt -, a mostani kilátások sem voltak túl biztatóak. Esőt, szelet jelzett a meteorológia, ennek ellenére borús, de meleg idő várt bennünket a városi sporttelepen. Itt rendezték meg Devecser első főzőversenyét, a programot májusfa állítás, foci meccs, zene, bemutató és nóta verseny színesítette. A park láthatóan kiheverte az iszapkatasztrófa következményeit, a sportpálya építése is jól alakul, a kettő együtt jó körülményeket biztosított a rendezvénynek.

Mi a vak ló bátorságával döntöttünk úgy, hogy részt veszünk a versenyen. Egyikünk sem volt még ilyenen. Persze főzni tudunk mi is, de nyilvánosan, időre és versenyben főzni azért más.

Ennek ellenére, úgy véljük érdemes volt részt venni. Egy jó hangulatú, jól szervezett és lebonyolított rendezvény részesei lehettünk.

A versenyhez az alapanyagot, a tűzifát szervezők biztosították. A játékszabályok ismertetése, a nyersanyagok átvétele után indult meg az érdemi munka. A rendelkezésre álló sertéshúsból mindenki azt főzött, amit akart. Mi, a hús jellegének megfelelően a pörkölt elkészítése mellett döntöttünk, persze némi finomságokkal kiegészítve.

A fő munkát, Kinga vezetésével két Erzsink végezte. Kőszegi Pista volt a technika (mármint a bogrács/ok/) kezelője, Deés Sanyi a csapatvezető, Tibi és én pedig a tűzifát biztosítottuk és igyekeztünk nem láb alatt lenni.

Jó hangulatban, sok tréfálkozással, más csapatok megismerésével, az arra járók kínálgatásával folyt a főzés. Sok régi ismerőssel is találkoztunk, hiszen a város férfi lakosságának jelentős része valamelyik meggyeserdei alakulatnál teljesített szolgálatot. A lelkesen tevékenykedő szakácsokra jó hatással volt, hogy időnként még a nap is kisütött, elmaradt az eső is.

Közben került sor a májusfa állítására. Gyermekek és felnőttek kötöttek nagy lelkesedéssel szalagokat, díszeket a fára. Bár megküzdöttek érte, sikerült a felállítás is, pedig a fa hossza miatt nem volt egyszerű feladat.

11 óra után felállítottuk a második bográcsot is, megkezdődött a köret elkészítése. Innentől már a kóstolás vette át a szerepet, majd délre, a kitűzött időpontra elkészült minden.

A szabályoknak megfelelően elkészítettünk egy komplett terítéket - ezt vittük bemutatásra a verseny zsűrinek, - a csapat pedig nekiállt, hogy elfogyassza, amit főzött.

És ekkor leszakadt az ég. Az első falatokat még lágy esőben sikerült elfogyasztani, de néhány perc múlva, nyugodtan mondhatjuk, trópusi vihar szakadt nyakunkba. Villámok, égzengés, rengeteg eső, áramszünet. Az egyik ekkor készült fotón szinte éjszakai körülmények látszanak. Gyors csomagolás, de minden elázott. Emiatt nem is tudtuk megvárni az eredményhirdetést, mindenki igyekezett haza.

Nem tudjuk mi lett az eredmény, de tulajdonképpen nem is fontos. A város első ilyen rendezvénye volt, összességében az időjárási körülmények ellenére jól sikerült. Tapasztalatokat szereztünk, a jövőben már bátrabban vállalunk ilyen megmérettetéseket.

Klubunk egyik célja, hogy tevékenyen részt vegyünk a város társadalmi életében. Ez a rendezvény ennek egyik állomása volt, örülünk, hogy ott lehettünk.

Az eseményen készült fotókat a Képgaléri Kirándulások/Főzőverseny14 menüpont alatt nézhetik meg.

(A gép téli időszámítás szerint jelöl)

BK. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Uqawri - Eawazu iktpls

cozaar 25mg generic <a href="https://gncoza.com/">generic cozaar 25mg</a> imitrex cost

Lxxyjm - Brwbtj zvlmvi

buy colchicine pills <a href="https://gnplavic.com/">buy generic plavix 75mg</a> methotrexate 2.5mg generic

Tyrxdc - Mjdruj tujozt

buy deltasone online cheap <a href="https://accutarsx.com/">buy accutane usa</a> amoxil drug

Pdxdzw - Zbcebe xzdqqv

order cialis 40mg generic <a href="https://ciatadpp.com/">cialis from india</a> generic modafinil 200mg