Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főzőverseny 2015

Vasárnap reggel fél nyolckor már a Székpusztai tónál találkoztunk.

A júliusi találkozónkon döntöttünk úgy, hogy elfogadjuk a meghívást és részt veszünk a Devecser Város Önkormányzata által szervezett főző- és horgászversenyen. Még ott megalakultak a csapatok, elfogadtuk Zsuzsa javaslatát a főzendő ételre vonatkozóan. Kissé szorosra ígérkezett a program, hiszen a verseny előtti napra volt tervezve a Somlói kirándulás, ennek szintén Zsuzsa volt a háziasszonya. Ő vállalta mindkettőt és már most le kell szögezni, becsülettel és eredményesen teljesített is.

A hivatalos formaságok után megkezdhettük a főzőhely kiépítését. Mindenki hozta,  amije volt, így sátor, asztalok, edények, gázégők kerültek a főzőhelyre. A verseny alapanyagát a szervezők biztosították, a többit mi vittük. A verseny kezdetekor a csapat nagy része beszállt az előkészítő munkákba, hús előkészítés, zöldségek, burgonya tisztítás következett. A közös munka csak rövid ideig tartott, a sorsolás után a horgász verseny csapata elindult a kisorsolt helyre, kimaradva ezzel minden szépből és jóból. (Sajnos e sorok írója is közéjük tartozott.)

A versenyre főzött egytál étel a „Meggyeserdei madárkák” nevet viselte. Ötletadója, a megvalósítás irányítója Horváth Zsuzsa volt, segítői a hölgyeink voltak, a tüzeket Kőszegi Pista kezelte.

A Madárkák a kellő időre elkészültek, megtörtént a terítés, vártuk a bírálókat. Sajnos hozzánk jutottak el utoljára, így a terítéket többször fel kellett újítani. Igaz, hogy nagy hőség volt, de akkora nem, hogy melegen tudta volna tartani. Végre a szűrizés is megtörtént, így csak az ebéd elfogyasztása és az eredmény várása maradt hátra.

Eközben érkezett vissza a horgászó csapat. Mit mondjak? Valamennyi azért nekünk is maradt. Nagyon finom volt.

Izgatottan vártuk az eredményeket: nyolcadik, hetedik, hatodik….

A csapat a második helyen végzett, Zsuzsa boldogan vette át az Oklevelet a város polgármesterétől. Megérdemelte, ez a hétvége az Ő hétvégéje volt. Ez úton is gratulálunk Neki és Sanyinak, valamint nagyon nagy köszönet a sok munkáért.

Hogy mit is főztünk? Részleteket nem árulok el, a lényeg: egy nagy szelet húsba sok minden kicsi bele, fűszerezés, összetekerés, ez pedig egy pörkölt szerű alapban készre főzve, burgonyával, savanyúsággal saláta levélen tálalva. Sajnos fotó nem készült, mire visszaértem már nem volt mit fényképezni…

Ja’, majd elfelejtem! Részt vettünk a horgászversenyen is…    

Képek: Képgaléria/Kirándulások/Főzőverseny 2015 alatt.

BK.