Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. nyara

Rendhagyó módon, az elmúlt hónapokról egy összefoglaló tudósítással jelentkezünk. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nyári hónapokra nem terveztünk jelentős programokat, de ez a csökkentett program sem valósult meg teljesen. A nyári szünetek, az időjárás és más okok miatt több volt az improvizáció, programok maradtak el, helyettük újat szerveztünk. A továbbiakban összefoglaljuk az elmúlt két hónap eseményeit.

Júliusra vonatkozó elképzeléseink nem valósultak meg. Az időjárás miatt hetekig tologattunk egy saját szervezésű somlói programot, nem szervezték meg a tervezett városi főzőversenyt, a művelődési ház nyári szünete miatt a szokásos havi találkozónk is elmaradt. Ennek hatására nyúltunk a már bevált módszerhez, ha más nincs, menjünk fürödni! Így találkozott augusztus első szombatján az éppen „ráérő” tagság a devecseri parkolóban. A nem éppen kedvező idő ellenére a celldömölki fürdőre esett a választás, így oda indultunk el. A rossz idő ott is éreztette a hatását, gyakorlatilag csak a fedett részek üzemeltek. Csendes beszélgetéssel, a meleg víz élvezésével telt el a szombat délelőtt.

 

20160806_104431.jpg

 

20160806_104415.jpg

 

A nyár megvalósult programja volt szokásos somlói összejövetelünk. Ezúttal is Horváth Zsuzsi és Sanyi látott vendégül minket. Más elfoglaltságok miatt sajnos kevesen voltunk, az „unokákra vigyázás” elnevezésű program sokunknál írja felül a másra vonatkozó terveket.

A hegyen a szokott finom ebéd, a szíveslátás várt minket. Beszélgetés, játék, de a szokottnál talán csendesebb hangulat volt. Nem javította kedélyünket a látvány sem. A tavaszi fagyok miatt gyümölcs nélküli gyümölcsfák, a jég által tönkrevert szőlőfürtök eléggé lehangoló  képet mutattak.

 

20160813_113155.jpg20160813_113233.jpg

20160813_101933.jpg

 

Augusztus 9-n érdekes, a volt helyőrségünket érintő anyag került fel a Facebookra. Benedek Levente fotó és utazó blogján, a „KAMERAALTAL.BLOG.HU”-n a MN7508 (1.ROAR) volt laktanyáját bemutató képsorozat látható, nekünk is új információkat jelentő szöveggel kiegészítve. Tartalmát többen megosztottuk, az anyag Puskás Tibor és az én oldalamon is megtalálható, érdemes megnézni.

Augusztus végén kezdett visszatérni az élet a régi kerékvágásba. A szokásos módon találkoztunk a Művelődési házban. Elsőként pótoltuk Kinga régóta esedékes névnapi köszöntését, majd megbeszéltük az év hátralévő részére vonatkozó terveinket.

 

20160826_163328.jpg

 

Szomorúan állapítottuk meg, hogy az Emlékmű köré tavasszal ültetett tuják közül kettő kiszáradt és várhatóan egy harmadikra is ez a sors vár, valamint lesznek tennivalók a rózsatövek körül is. Olyan döntés született, hogy az ősz folyamán, előre láthatóan október végén a pótlásokat saját eszközeink felhasználásával elvégezzük.

 

20160826_163135.jpg

 

A találkozón kialakultak a Klub egységes arculatának kialakítására vonatkozó elképzelések is, erről a kellő időben tájékoztatást fogunk adni.

Örömmel köszöntöttük tagunkat, Kőszegi István törzszászlóst miniszteri kitüntetése alkalmából.

~~~

Mivel semmiféle hivatalos kapcsolatunk nem volt vele és hivatalos tájékoztatást sem kaptunk, ezúton közöljük, hogy a közelmúltban elhunyt Sinkovits Sándorné (Panni), a MN 7477 volt ügyviteli részlegvezetője. Nyugodjék békében.

BK.   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.